Menu
alles op rolletjes
vanaf €50,- gratis verzonden
voor 16.00 uur besteld, vaak morgen in huis
Let op: Door de grote drukte bij PostNL kan je pakket wat vertraagd zijn! Je ontvangt automatisch een Trace & Trace code zodra je pakket wordt verwerkt!
Merk
  • Viking
    (2)

Veilig en comfortabel op natuurijs?

Bekijk onze natuurijs accessoires!

Clicknoor onderstel

Clicknoor onderstel

Clicknoor onderstellen zijn oerdegelijk. Meestal gemaakt van een stevig T of V profiel met daarin een schaatsmes gelijmd.

Omdat clicknoren vaak gebruikt worden op natuurijs is de ronding standaard wat vlakker (~ 25m). Lees meer over ronding in je schaats.

Maatvoering

De maatvoering van clicknoren wordt aangegeven in centimeters. Dit is de lengte van het mes. Bij de producten staat bij welke schoenmaat de betreffende lengte past.

Bindingen

Voor de bevestiging van de clicknoorschoen op het clicknoor ijzer heb je een binding nodig. In verband met het patent van Salomon op de zogenaamde Pilot binding wordt deze binding het meest gebruikt. Heb je Salomon clicknoren, dan past enkel de Pilot binding. Deze binding monteer je met inbus of torx boutjes op het ijzer. Pro tip: Begin bij het monteren van de Salomon Pilot binding bij het voorste boutje!

Merken

Hoewel clicknoren ook wel als synoniem voor Salomon schaatsen wordt gebruikt maakt bestaan er geen Salomon schaatsonderstellen. Bekende en professionele Nederlandse schaatsenfabrieken als Maple en Zandstra hebben speciale clicknoor ijzers ontwikkeld, waarbij de ijzers van Maple de hoogste kwaliteit zijn. Het prijs verschil zit meestal in de hardheid van het ijzer.

IJzers voor clicknoren online bestellen

Weet je je schoenmaat, dan kun je clicknoor ijzers eenvoudig online bestellen. Als je de binding erbij besteld zullen we deze direct voor je monteren. Uiteraard ronden en slijpen we je ijzers zodat je direct kunt schaatsen. Omdat we van de Maple ijzers alles hebben opgekocht kunnen we deze voor zeer scherpe prijzen aanbieden!